Hinweise zum Datenschutz

Zaštita podataka

Napomena o zaštiti podataka

Odgovorno lice
Firma Lagermax Lagerhaus und Speditions AG je odgovorna za obradu Vaših ličnih podataka na našoj veb stranici. Naše podatke možete da pronađete u delu Impresum. Veoma ozbiljno shvatamo zaštitu Vaših ličnih podataka. Vaši lični podaci su poverljivi i njima rukujemo u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti podataka kao i u skladu sa ovom izjavom o zašiti podataka. Vaši podaci neće biti prosleđeni drugim primaocima, ako za to niste dali izričitu saglasnost.

 

Prikupljanje, obrada i korišćenje ličnih podataka
Podaci za pristup/registracione datoteke za server

Automatski prikupljamo i memorišemo informacije koje dobijamo od Vašeg pretraživača. To su

  • tip/verzija pretraživača,
  • operativni sistem koji se koristi,
  • referrer URL (prethodno posećena stranica),
  • naziv hosta računara koji pristupa (IP adresa),
  • vreme traženja servera,
  • količina prenetih podataka i
  • poruka da li je pozivanje bilo uspešno.

IP adrese korisnika će nakon završetka korišćenja biti izbrisane ili anonimizirane. Prilikom anonimizacije, IP adrese se menjaju tako da se pojedinačni podaci o ličnim ili predmetnim odnosima više ne mogu dodeliti određenom ili odredivom licu a da ne nastane nesrazmerno velik utrošak vremena, novca i rada. Podatke u tzv. registracionim datotekama vrednujemo u anonimiziranoj formi kako bi poboljšali veb-stranicu i kako bi je prilagodili potrebama korisnika i kako bi brže pronašli i otklonili greške. Osim toga, podaci se koriste za upravljanje kapacitetima servera, kako bi u slučaju potrebe mogao biti na raspolaganju odgovarajući obim podataka.

 

Formular za kontakt
Ako putem formulara na veb-stranici ili putem office@lagermax.com  stupite u kontakt sa nama, podaci koje navedete će, radi obrade upita i u slučaju da kasnije želite da nam postavite pitanja, biti memorisani na period od 6 meseci. Bez Vaše saglasnosti te podatke nećemo dalje prosleđivati.

 

Bilten
Preko naše veb-stranice imate mogućnost da se pretplatite na bilten koji ćete dobijati putem e-pošte. Za to nam treba Vaša adresa e-pošte i izjava da ste saglasni sa pretplatom na bilten.

Čim se prijavite za bilten, poslaćemo Vam e-poštu sa linkom za potvrđivanje prijave.

Imate pravo da u svakom trenutku pismenim saopštenjem ili (i kod biltena koji primate putem e-pošte) klikom na link za odjavljivanje opozovete svoju saglasnost, a da ne bude ugrožena legalnost obrade koja je izvršena na osnovu saglasnosti do njenog opoziva. 

 

Prosleđivanje podataka trećim licima
Podaci koje smo prikupili biće prosleđeni trećim licima samo ako je to potrebno za realizaciju ugovora ili za obračun, ili ako ste prethodno dali saglasnost. Na taj način prosleđene podatke naši pružaoci usluga smeju da koriste samo za ispunjenje svojih zadataka. Pružaoce usluga smo pažljivo izabrali i angažovali pismenim putem. Oni su obavezani da slede naše instrukcije i redovno ih proveravamo. Drugačije korišćenje informacija nije dozvoljeno i to neće učiniti nijedan pružalac usluga kojeg smo mi angažovali.

 

Zaposlenje i onlajn prijave za posao
Na našoj veb stranici nudimo slobodna radna mesta sa mogućnošću slanja onlajn prijave za posao (putem e-pošte ili formulara za kontakt). Ako se prijavljujete za otvoreno radno mesto, Vaše podatke skupljamo i obrađujemo samo u okviru postupka prijavljivanja i nakon što radno mesto bude popunjeno, podaci će biti izbrisani, osim ako zakon ne zahteva njihovo duže čuvanje.

Izričito ste se saglasili sa dužim čuvanjem podataka u slučaju da kasnije ponovo bude otvoreno novo radno mesto ili smo sa Vama sklopili radni ugovor i u tom slučaju će podaci biti sačuvani, uz poštovanje zakonskih propisa u vezi sa zaštitom podataka, u Vašem ličnom dosijeu kao i za realizaciju obračuna zarade.

 

Kolačići
Naša veb stranica koristi tzv. kolačiće. To su male tekstualne datoteke koje se pomoću pretraživača odlažu na Vašem krajnjem uređaju. One ne uzrokuju nikakvu štetu. 

Koristimo kolačiće kako bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika. Pojedini kolačići će ostati memorisani na Vašem krajnjem uređaju sve dok ih ne obrišete. Oni nam omogućavaju prepoznavanje Vašeg pretraživača kada sledeći put posetite našu veb stranicu.

Ukoliko to ne želite, možete podesiti pretraživač tako da Vas informiše o postavljanju kolačića koje će te odobriti u pojedinačnom slučaju. 

Ako deaktivirate kolačiće, funkcionalnost naše veb stranice može biti ograničena.

Dodatne informacije o kolačićima koji se koriste na ovoj veb stranici dostupne su ovde.

 

Veb analiza pomoću Google Analytics
Ova veb stranica koristi Google Analytics, uslugu za analizu mreže kompanije Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke koje se memorišu na Vašem računaru i koje omogućavaju da se analizira način na koji koristite veb stranicu. Informacije o Vašem korišćenju ove veb stranice koje sakupljaju kolačići se po pravilu prenose na server Google-a u SAD i tamo se memorišu. U slučaju aktiviranja IP anonimizacije na ovoj veb stranici, Google će Vašu IP adresu, u državama članicama Evropske unije ili drugim ugovornim državama koje su potpisale sporazum o evropskom privrednom prostoru, prethodno skratiti. Samo u izuzetnim slučajevima će puna IP adresa biti preneta na server Google-a u SAD i tamo skraćena. Po nalogu operatera ove veb stranice, Google će koristiti ove informacije kako bi vrednovao Vaše korišćenje veb stranice, sačinio izveštaje o aktivnostima na veb-stranici i realizovao ostale usluge prema operateru veb-stranice a koje su povezane sa korišćenjem veb stranice i interneta. IP adresa koju je u okviru usluge Google Analytics prosledio Vaš pretraživač, neće biti povezana sa drugim podacima Google-a. Memorisanje kolačića možete da sprečite odgovarajućim podešavanjem softvera pretraživača; ipak Vam skrećemo pažnju na to, da u tom slučaju možda nećete moći da u potpunosti koristite sve funkcije u okviru ove veb stranice. Pored toga, prikupljanje podataka koje stvaraju kolačići i koji su povezani sa Vašim korišćenjem veb stranice (uklj. Vašu IP adresu) i njihovo slanje Google-u kao i obradu tih podataka od strane Google-a možete da sprečite, tako što ćete na sledećem linku (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) preuzeti i instalirati dostupne dodatne komponente za pretraživač.

Bliže informacije o uslovima korišćenja i zaštiti podataka možete da pronađete na: http://www.google.com/analytics/terms/de.html odnosno na: https://www.google.de/intl/de/policies/. Skrećemo Vam pažnju na to da je na ovoj veb stranici Google Analytics proširen za kôd „anonymizeIp“, kako bi se obezbedilo anonimizovano prikupljanje IP adresa (tzv. IP-Masking).

 

Google Tag Manager
Za upravljanje našom veb stranicom kao i za integraciju tehnologija zasnovanih na kolačićima, koristimo uslugu Tag Manager koju nudi Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Prilikom svakog pozivanje jedne od naših internet stranica, Vaša IP adresa se prenosi na server Google-a koji se takođe može nalaziti na teritoriji SAD-a. Google u okviru usluge Tag Manager neće memorisati IP adresu već će je koristiti isključivo za integraciju tehnologija kojima se upravlja preko usluge Tag Manager. Tag Manager ne postavlja kolačiće.

 

Crazy Egg
Naša veb stranica za analizu korišćenja koristi uslugu kompanije Crazy Egg, 16220 East Ridgeview Lane, La Mirada, CA 90638, United States, www.crazyegg.com. Ova usluga omogućava da se korišćenjem kolačića oceni na koji način koristite veb stranicu (na primer, na koje sadržaje klikćete). U tu svrhu se profil korišćenja vizuelno prikazuje pomoću tzv. „Heatmaps“. Prilikom korišćenja usluge Crazy Egg neće doći do prikupljanja, obrade ili korišćenja Vaših ličnih podataka. Samo će biti kreirani profili korišćenja uz upotrebu pseudonima. Podaci prikupljeni pod pseudonimom neće biti povezani sa Vašim stvarnim podacima.

 

Java-Scripts

Youtube
Na našu stranicu se preuzima Java-Script kôd kompanije YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, USA (u daljem tekstu Youtube). Usluge ponuđača Youtube koristimo za integrisanje video-zapisa na našoj internet stranici. Ukoliko ste na Vašem pretraživaču aktivirali Java-Script a niste instalirali Java-Script-Blocker, Vaš pretraživač će eventualno preneti lične podatke na Youtube. Nije nam poznato koje podatke Youtube povezuje sa primljenim podacima niti u koju svrhu ih koristi. Dodatne informacije o tome možete da pronađete u izjavi o zaštiti podataka na Youtube (http://www.google.de/intl/de/policies/privacy). Kako biste u potpunosti sprečili izvođenje Java-Script koda od Youtube-a, možete da instalirate Java-Script-Blocker (npr. www.noscript.net ili www.ghostery.com).

 

Google Maps
Ova veb stranica koristi proizvod Google Maps kompanije Google Inc. Korišćenjem ove veb stranice pristajete na to da kompanija Google Inc., njeni zastupnici kao i treća lica mogu da prikupe, obrade kao i da koriste automatski prikupljene podatke. 

Uslove korišćenja usluge Google Maps možete da pronađete na: http://www.google.com/intl/de_de/help/terms_maps.html

 

Facebook Connect
Facebook Connect je ponuda kompanije Facebook, Inc. Korišćenje usluge Facebook Connect podleže uslovima zaštite podataka i uslovima korišćenja kompanije Facebook. Prilikom korišćenja usluge Facebook Connect biće nam preneti podaci u vezi sa Facebook profilom i javni podaci sa Vašeg Facebook profila. Obrnuto, naši podaci mogu biti preneti na Vaš Facebook profil. Vaše prenete podatke ćemo sačuvati i obraditi u svrhu registrovanja na platformi. Registracijom na Facebook Connect pristajete da podaci sa Vašeg Facebook profila budu preneti na našu veb-stranicu, kao i da naši podaci za korišćenje budu preneti na Facebook.

 

Dodatne komponente za Social Media

Facebook
Na našoj veb stranici su integrisane dodatne komponente društvene mreže Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA. Njih ćete prepoznati po Facebook logotipu ili po „Like tasteru“ ispod nekog artikla kao i po „Facebook Blog radaru“ i po „Facebook blog stranici" na traci stranice (zajednički naziv Facebook-Plug-ins). Na osnovu ovih Facebook dodatnih komponenti uspostavlja se direktna veza između Vašeg pretraživača i Facebook servera, ukoliko posetite našu stranicu. Vašom posetom, Facebook dobija informacije da ste sa svojom IP adresom posetili našu stranicu. Ako sada kliknete na Facebook-ov „Like taster“ na našoj stranici dok ste istovremeno prijavljeni na Vaš Facebook nalog, sadržaji naših stranica će biti povezani sa Vašim Facebook profilom. Isto tako, Facebook Vašu posetu našoj stranici može da dodeli Vašem korisničkom nalogu. Skrećemo Vam pažnju na to da mi kao ponuđač veb stranice ne dobijamo informacije o sadržaju prenetih podataka kao i o njihovom korišćenju od strane Facebook-a. Radi dobijanja dodatnih informacija o Facebook-ovoj izjavi o zaštiti podataka upućujemo Vas na sledeći link: http://de-de.facebook.com/policy.php

Ako ne želite da Facebook dodeli Vašu posetu našoj veb-stranici Vašem Facebook nalogu, molimo Vas da se prilikom posete našoj veb-stranici odjavite sa Vašeg Facebook korisničkog naloga.

 

Pravo na informacije i pravo na opoziv
Imate pravo na informacije, ispravku, brisanje i ograničenje obrade ličnih podataka kao i pravo na prenos podataka. 

Pored toga, imate pravo na opoziv eventualno date saglasnosti za obradu Vaših ličnih podataka. Opoziv nema uticaja na legalnost obrade ličnih podataka do trenutka opoziva.

Imate pravo na prigovor na obradu Vaših ličnih podataka u svrhu direktnog marketinga. U slučaju prigovora, Vaši lični podaci više neće biti obrađivani u svrhu direktnog marketinga.

Imate pravo na žalbu pri nadzornom organu (Österreichische Datenschutzbehörde, Wickenburggasse 8, 1080 Wien, dsb@dsb.gv.at).

 

Možete nas kontaktirati preko sledećih kontakt podataka: 

Lagermax Lagerhaus und Speditions AG
Radingerstraße 16
5020 Salzburg/Austria
Tel.: +43/662/4090-0
Faks: +43/662/4090-660
E-pošta: office@lagermax.com